Shotcut е одличен видео едитор со моќни можности

Една од поголемите предности на Shotcut е тоа што не само што е open-source туку е и cross-platform, што значи дека работи на сите оперативни системи, за нула денари! Преку прекрасно-осмислениот интерфејс имате на располагање бројни опции за работа со аудио и видео материјали. За таа цел, програмот ја користи популарната алатка FFmpeg за внесување аудио и видео фајлови. Не се срами при справување со најновите формати, а нема да ве разочара дури и доколку сакате да процесирате видео материјали во 4К резолуција.

Уредувањето на мултимедијалните материјали се извршува од повеќе временски траки кои се справуваат со клипови во различни резолуции и фрејмови. На располагање имате тони ефекти, филтри и премини, со можности за суптилни и драстични корекции и трансформации.

Нaјновата верзија на Shotcut воведува нов Audio Spectrum Visualization филтер, подобра поддршка за фонтови, како и нов Mask филтер.

Независно од тоа дали сте почетник или искусен корисник, Shotcut 18 знае да се прилагоди на вашите познавања и да понуди одлични можности за забележително разубавување на вашите видео материјали.

1 коментар на “Shotcut е одличен видео едитор со моќни можности

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии