Шест технологии за вселената кои може да го подобрат животот на Земјата

Дејан Соколоски

во Свет

Даниел Вуд е дел од Space Enabled лабораторијата на MIT Media Lab. Одделот работи на развој на технологија за вселената. Сепак, како што тоа вообичаено се случува, технологијата пронаоѓа место и надвор од вселената. Даниел Вуд во својот TED говор зборува токму за оваа технологија која може да го подобри квалитетот на живот и на земјата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии