Шест нивоа на заштита во податочните центри на Google

Дејан Соколоски

во Вести

Дигиталната безбедност на податоците во податочните центри на Google е исклучително важна, но не би била потполна без физичкото обезбедување на овие податоци. Во ова видео Стефани Вонг од Google Cloud ќе биде дел од само 1% од вработените во Google кои ги посетиле податочните центри.

Ограда, заштитни рампи, камери, скенери за картички и скенери за очи не се ни половината од мерките кои безбедносните експерти на Google ги имаат поставено за заштита. Во салата во кои се наоѓаат криптираните податоци влегле единствено 1 процент од вработените во Google.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии