Северна Кореја стартуваше Twitter профил

Во Северна Кореја само мал број луѓе имаат пристап до интернет и тој пристап е строго контролиран. Па во таква средина тешко дека некој северно кореанец ќе знае за овој Twitter профил како и YouTube каналот на uriminzokkiri.com (стартуван на 14 јули).

Секако, ова се профили за ширење на корејската пропаганда, но во светот каде интеракцијата е крал, нема место за пропаганда со празни ветувања.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии