Секоја секунда се активираат по 12 Android уреди, вкупно има 400 милиони

Виктор Дано

во Мобилни

Google на I/O откри дека сега има над 400 милиони активирани Android уреди, односно дневно се активираат по еден милион нови Android телефони.

„Да ја ставиме таа бројка во контекст, тоа значи дека 12 нови Android уреди се активираат секоја секунда секој ден.“, вели Хуго Бара, продукт менаџер за Android.

Android го надминува iPhone кој има продадено вкупно 365 телефони. Според Google, популарноста на Аndroid се должи на поприфатливата цена на уредите во земјите во развој како Бразил и Индија, каде, како и во Македонија, може да се најде Android паметен телефон за по 100-200 долари, додека iPhone чини 500-600.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии