Сега сите го мразат Flash: И гејминг платформата Twitch се префрла на HTML5

Adobe Flash нема иднина. Откако беше отфрлен од куп веб и мобилни платформи, и откако YouTube најави дека нивниот сервис за стримање на видеоигри, кој што се уште не е објавен, ќе работи на HTML5; сега се огласи и најпопуларната гејминг платформа Twitch. Тwitch TV ќе го замени Flash за HTML5, no pромените нема да бидат направени ведаш, туку етапнo ќе биде заменет Flash.

„Нашата надградба денес ќе префрли половина од видео плеерот – контролите – од Flash во HTML5 и Javascript. Самото видео останува Flash под овие контроли, но ова е важен чекот во издавањето на очекуваниот HTML5 плеер“, јави Twitch во својот краток блог пост.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии