Сега може да се 3Д принта директно преку Adobe Photoshop

Adobe ја препозна популарноста на се побрзорастечкиот тренд на 3Д принтање, кое отсега ќе може преку Photoshop да се користи за дизајнирање и разубавување на 3Д моделите. Софтверот може да се користи за уредување и на модели креирани со други алатки, а доколку има проблем со стабилноста или друг проблем софтверот самостојно ги корегира грешките за принтањето да биде секојпат успешно. За корисниците кои не поседуваат 3Д принтер има вградена поддршка за Shapeways.com кој ќе ги испринтаат 3Д модели на своите принтери, а потоа по пошта ги испраќаат до корисникот.

[youtube]s1jtxwcrkp4[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии