Сега може да прегледувате до 30 видови на фајлови на Google Drive

Во Drive, веб складиштето на Google, сега ќе може да прегледувате фајлови додека го најдете тој што ви треба. Во Drive може да прегледувате фотографии, документи, видеа, .pdf, има поддршка за 30 видови фајлови, со едноставно кликање на Preview на фајлот. Со тоа се отвара мени во кое може да ги листате сите документи кои ги имате во складиштето, па дури и да листате разни страни на еден исто документ.

Google вели дека може да се копирате текстот од прегледуваниот документи, „дури и од .pdf и Word документи. Може да се користи и зум и има опција за споделување, принтање и симнување на документот. Прегледувањето на документи ќе биде достапно за сите корисници во наредниве денови.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии