Сега може да ги симнете софтверските алатки за Microsoft Kinect

Замислена првин како гејмерска платформа, продолжение на xBox, со која играчите наместо контролери го користат телото, Kinect стана популарен помеѓу хакерите и компјутерските инженери кои започнаа да го приспособуваат на најразлични начини, од играње WoW, 3д моделирање со раце, до контрола на Gmail само со движење на делото…

За компјутерските научници уредот на Microsoft, кој користи камери да ги препознае движењата, стана интересна алатка која може да се креира нешто посериозно од само да биде контролер за игри, иако и Kinect игрите се фантастични. Можеби иднината на Kinect е во десктоп интерфејсот, во медицината, во далечинските контроли на домашни уреди… но тоа се зависи од креативноста на програмерите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии