Сега има над 100.000 Android апликации

Mоментално на Android пазарот 64 отсто од апликациите се бесплатни, но тоа е делумно заради рестрикциите при купувањето, но неодамна Google го отвори платениот Android пазар во додатни 20-тина земји, и најави дека ќе платениот пазар ќе биде достапен за уште земји. Со тоа, кога секој ќе може да купува и прави платени апликации, ќе се види и раст во нивниот број.

Сепак, Android има само 1/3 од над 280.000 апликации за Аpple-oвиот iOS.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии