Сега е достапен Facebook Messenger за Firefox

Соработката на Mozilla и Facebook го донесе Facebook Messenger на Firefox. Отсега ќе можете да четувате со вашите Facebook пријатели, без ралика на која веб страна сте во моментот. Потегот е пред се за мотивиран за подобро интегрирање на социјалните мрежи и сервиси во прелистувачот. А разликата со досегашниот чет на Facebook е што сега всушност станува за API со кое социјалната мрежа е директно интегрирана во прелистувачот.

Според блогот на Mozilla, Facebook интеграцијата е само првиот чекор со кој Firefox ќе стане „подруштвен“, а наскоро се најавени повеќе функции и услуги.

За да ја вкучите чет функцијата ќе мора да го надградите прелистувачот до неговата најнова верзија, Firefox 17  и да го вклучите Messenger for Firefox од неговата Facebook страна. Се разбира доколку не ви се допаѓа новата лента од десната страна на Firefox можете едноставно да ја исклучите со едно притискање на копче.

[youtube]pSGoS8VkOFE[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии