Sedric е иднината на Volkswagen

На Саемот за автомобили во Женева, Volkswagen Group го претстави новиот концепт автомобил Sedric. Возилото е со петто ниво на автономија (потполна автономија) и е иднината на оваа компанија. Автомобилот е прво потполно автономно возило на германскиот производител, целосно изработен од Volkswagen.

Како и автономното возилот на Google и Sedric доаѓа без волан и педали. Сличен е и дизајнот на двете возила, иако Sedric е малку „покоцкаст“. Засега Sedric (Self Driving Car) е концепт и за жал не постои. Возилото е одличен показател за насоката во која Volkswagen ќе ги развива автономните возила. Електрични, впогонувани од вештачка интелигенција, потполно автономни и членови на семејството.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии