Seavus Incubator ги повикува техничките стартапи во пред-акцелерациска програма

Image courtesy of Seavus

Seavus Incubator ги отвора своите врати за повеќе технички стартапи. Компанијата ја најави својата предакцелерациска програма, а веќе е отворено и пријавувањето за заинтересираните стартапи.

Можат да се пријават сите заинтересирани, иако има неколку ограничувања. Најверојатно најголемотo ограничување е што преакцелерацијaта им е достапна единствено на техничките стартапи. Иновативните хардверски и софтверски решенија можат да учествуваат, а во предвид доаѓаат и средни и големи компании со минимум 2 вработени. Конечно, стартапите кои ќе бидат примени ќе мора да ја „издржат“ цела програма.

Секако, присуствувањето ќе биде корисно и за стартапите. Како дел од програмате ќе имаат можност да научат како подобро да ги претстават и презентираат производите и компанијата.  Ќе имаат и можност за: ширење на мрежата; пичување пред инвеститори, а отворен за користње им е и „co-work“ просторот на Seavus.

Програмата започнува на 1 октомври, и ќе трае околу 6 недели во просториите на Seavus Incubator. Во овој период менторите на компанијата ќе бидат постојано присутни со тимовите подготвувајќи го тимот за демо презентацијата и она што следи по неа.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии