Се појавија првите кинески фалсификати на Apple Watch

Не помина ни еден ден од излегувањето на Apple Watch, веќе на кинескиот Alibaba се појавија првите фалсификати. Станува збор за наколку бренови како AW08 и iWatch кој не само што се наликуваат по изгледот, туку и корисничкиот интерфејс е копија на оној на Apple, јавува BBC.

„Alibaba Group е посветена на борбата со фалсификаторите. Имаме блиска соработка со нашите владини партнери, брендови и индустриски здруженија за да го решиме проблемот во неговиот извор“, вели портпаролот на Alibaba за BBC.

Сепак за разлика од Apple часовниците на Alibaba се далеку поевтини и нивната цена е околу 40 долари. Оперативниот ситем е втората разлика и наместо Apple Watch OS часовниците доаѓаат со Android. Освен ова недостигаат сензорите, но барем батеријата во кинеските копии ќе трае подолго… Дел од продавачите и покрај копирањето на дизајнот и оперативниот систем сепак објавуваат дека не станува збор за новиот часовник од Apple. Taobao е една од овие компании која јасно објавува дека не станува збор за Apple Watch, сепак се чини дека ова е изнуден потег од Alibaba кои не се согласуваат со продавање на фалсификувана роба во својот маркет.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии