Се крши или не? Mythbusters vs Gorilla Glass

Адам Савиџ и Џејми Хајнеман, познатото дуо на Mythbusters, го тестираа Gorilla Glass и ги прикажаа предностите на телефоните кои го имаат заштитното стакло. Но, сепак станува збор за промотивно видео за Corning во кој Mythbusters ги презентираат предностите на Gorilla Glass 4 и неговата примена во телефони, таблет компјутери, лаптоп, па дури и идна примена во автомобилски ветробран. Иако е промотивно, сепак е одлично за гледање бидејќи видео на Mythbusters не може да помине без кршење, лансирање на проектили и кул објаснувања.

[youtube]12OSBJwogFc[/youtube]

[youtube]13B5K_lAabw[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии