Се избира најдобар програмер помеѓу основците и средношколците

Image Courtesy of Pixabay

По 28-ми пат се избира најдобар програмер меѓу основците и средношколците во Македонија. Овогодинешниот Државен натпревар по информатика е во организација на Здружението на информатичари на Македонија.

Натпреварот за учениците од средните училишта се оддржува во сабота на 1 април во просториите на ФИНКИ, додека учениците од основите училишта ќе се натпреваруваат во компјутерските лаборатории на Semos Едукација, кои воедно се и долгогодишни поддржувачи на натпреварот.

На овогодинешниот натпревар по информатика ќе учествуваат вкупно 100 учесници од основно и средно образование кои се избрани од учесниците на регионалниот натпревар. Четворица најдобри ќе ја претставуваат Македонија на натпреварите на меѓународно ниво.

На сите добитници на први, втори и трети места од секоја подгрупа, Semos Едукација им доделува вредносни ваучери за бесплатна обука по нивен избор.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии