Scrim, безбеден и скратен е-маил

IT.mk редакција

во Совети

{mosimage}Scrim e сервис кој ја скратува вашата е-маил адреса. Зошто е потребно да го направите тоа? Поради „фармерите на е-мејлови“, програми кои претражуваат е-маилови од јавни сервиси како
друштвените мрежи, пример, Twitter, блогови итн… Спам програмите ги собираат маиловите на кои подоцна ќе им се испратат спам пораки.

За да можете без проблем да ја објавувате вашата е-маил адреса, Scrim ја крати и наместо [email protected] добивате scr.im/(ваш избор на наставка). Кога некој сака да ја види адресата клика на линкот кој го води до Scrim сервисот кој поставува едноставно прашање за да провери дали се работи за човек и го прикажува е-маилот. Прашањето е потребно бидејќи спам-фармерите се програмирани да следат одредена шема, а не да решаваат логички проблеми.

Едноставно и безбедно.

{mosimage}

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии