Сара Девит на TED: „Колку се корисни паметните телефони за децата?“

Дејан Соколоски

во Мобилни

Возрасните ги проверуваат своите телефони над 50 пати дневно, но кога децата ги користат, веднаш се вклучуваат алармите дека премногу се користат. Сара Девит, експерт за медиуми за деца, во својот говор на TED зборува за три прашања кои се главни прични за грижа кај возрасните:

  • Екраните се пасивни и ќе ги спречат децата во движењето.
  • Играњето видеоигри на телефоните е губење на времето и им пречи на децата во учењето.
  • Телефоните ги изолираат децата од родителите.

Колку од овие грижи се вистински проблем, а колку се митови, може да дознаете од говорот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии