Samsung го покажа телефонот кој се преклопува

Дејан Соколоски

во Вести

Најави за телефон со флексибилен екран има барем неколку години, вообичаено се појавувале и сме ги заборавиле прилично брзо. Сега по неколку години најава, конечно може да видиме прв ваков уред од Samsung.

Компанијата на конференцијата за девелопери го претстави првиот телефон со Infinity Flex Display. Всушност повторно ќе станува збор за хибриден уред само овојпат наместо таблет компјутер и лаптоп, промените се телефон и таблет компјутер. Од она што го видовме станува збор за уред со два дисплеи. Едниот дисплеј е помошен и работи кога уредот е во мод на телефон, главниот дисплеј е скриен и е превиткан и функционира кога уредот е во мод на таблет.

1 коментар на “Samsung го покажа телефонот кој се преклопува

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии