Само уште еден ден може да ги поддржите Final Frontier Games за Rise to Nobility

„Ни во најлудите соништа не очекувавме да бидеме потполно финансирани за помалку од еден час“, ова ни го кажаа од Final Frontier Games, по првиот ден на Kickstarter. Еден месец подоцна Rise to Nobility собра над 300.000 долари. Со ова ги надминаа потребните средства за речиси 17 пати. Сите кои сакаат да ги поддржат на Kickstarter можат ова да го направат само уште денес.

Досега играта е поддржана од 3.968 луѓе кои продонесоа. Final Frontier Games, да направи нов рекорд, претходниот рекорд исто така барем кога македонскиот crowdfund е во прашање, е дело на истиот тим. Креатори на Rise to Nobility се Иванa и Војкан Крстевски, Тони Тошевски и Маја Матовска. Илустратор на играта е Тхе Мичо.

Кога сме кај игрите на табла со Rise to Nobility не завршува оваа година. Archona Games веќе ја најави Kickstarter кампањата за својата нова игра, Galactic Warlords: Battle for Dominion.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии