Само шест месеци му беа потребни на Uber да превезе милијарда патници

Uber објави дека стасале до бројката од две милијарди превезени патници. Подвигот е уште поголем, бидејќи компанијата која е основана во 2009-та година и требаше седум години да стигне до првата милијарда. Датата на која Uber возачот го префрли две милијардитиот патник е 18 јуни, јави Reuters.

За првата милијарда патници, на компанијата и беа потребни шест години. Благодарение на регрутирањето на многу поголем број на возачи и влезот во 66 држави компанијата успеа да го скрати времето до 2 милијарди на само шест месеци. Интересен податок е дека на 18-ти јуни дури 147 патници од 16 држави патувале истовремено и сите тие се всушност две милијардитиот патник.

Uber е проценет на 62,5 милијарди долари, иако компанијата има проблем со законот во повеќе држави. Најверојатно случајот со Франција е најзабележителен, каде такси возачите палат автомобили и го спречуваат превозот на патници со Uber. Ова не го забави Uber кој сега е активен во 455 градови, а пред една година беа 311.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии