ИТ настан: Сакате стрипови? Скопје Стрип Фест е местото за вас!

Добри вести за сите љубители на стрипови! По подолго време во Скопје во организација на издавачката куќа Стрип квадрат ќе се организира стрип фестивал. Фестивалот ќе биде искористен за претставување на состојбата со стрип културата, издавачките куќи, книжарниците, но и здружението за љубители на стрип Макстрипови. Покрај ова, ќе бидат присутни и дел од креаторите на стриповите и цртачите на игри на табла. Дел од настанот се работилниците за стрип, каде најмладите можат да се се запознаат со основите на стрипот и да ги презентираат своите цртачки способности.

Настанот ќе се одржи од 1 до 3 јули, во Музеј на град Скопје. Повеќе информации за настанот, како и листа на учесници ќе бидат достапни на Facebook.

skopje-strip-festival

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии