Runkeeper ќе креира виртуелни клубови за трчање

Кога луѓето започнуваат со вежбање, можеби најважно е одржувањето на мотивација. Популарната фитнес апликација Runkeeper додаде нова функционалност Running Groups, чија цел е креирање на група за трчање, а со тоа посветување внимание и на социјалниот дел од трчањето.

Корисниците можат да направат групи за трчање, налик на виртуелни клубови, во кои можат да членуваат до 25 членови. Членовите на групата добиваат нотификација кога некој од членовите ќе заврши со трчање и можат заслужено да се пофалат по завршување на трчањето. За ова, како и за договарање, апликацијата овозможува испраќање на пораки директно во групите, што ќе им помогне на корисниците да пронајдат друштво или мотивација, кога не сакаат да трчаат сами или кога се помалку мотивирани.

Групите нема да бидат долго-очекувана функционалност за корисниците кои претпочитаат да трчаат сами, но за оние кои си бараат друштво или трчаат со клуб, Running Groups е одличен додаток.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии