Роботите доаѓаат по вашата работа, но тоа не е толку лошо

Дејан Соколоски

во Вести

Роботите доаѓаат и некои од работните места ќе бидат заменети. Сепак ова е и проблем и можност, вели Даниел Сускинд на TED. Со затворање на едни работни места ќе се отворат нови. Пред да почнете да славите, најверојатно и за овие, вештачката интелигенција ќе биде подобра од нас. Светот е поразвиен од било кога, економијата е поразвиена и нема да забави. Со 2% раст, следната генерација ќе биде 2 пати побогата. Сепак распределбата на средствата ќе биде најголемиот предизвик досега.

Дел од говорот на г. Сускинд се фокусира на делот „зошто ова е изненадување“ за голем дел од луѓето, па дури и експертите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии