Роботи прават 300 пици на час

Дејан Соколоски

во Вести

Роботите полка го зафаќаат секое поле и секоја работа која може да се автоматизира сигурно ќе биде автоматизирана. Компанијата Picnic година го претстави својот модуларен систем за пицерии.

Системот е составен од повеќе различни модули, а тестото се префрла од еден на друг модул на кој се додава различен додаток. На некои се додава кечап, на некој кашкавал или печурки, салама и слично. На крај секоја пица е идентична со претходната.

Производителот ветува дека системот произведува 180 18-инчни или 300 12-инчни пици на час. Сè што треба да направи сопственикот е да внесе колку и кој тип на пица треба да испорачаат и роботот ќе го доврши остатокот.

Picnic користи вештачка интелигенција за да ја подобри својата работа, а за ракување за роботот е потребна минимална обука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии