Rimac претстави нова производна линија

Најголемиот производител на електрични возила во регионот, хрватскиот Rimac Automobili ги проширува своите производни капацитети.

Новата производна линија е наменета пред се за производство на два прототипи на новото возило C_Two. Линијата е во новиот погон во Велико Трговишче во Хрватска.

Целиот процес на склопување на прототип возило трае 5 недели, а целиот процес започнува во главната фабрика и потоа секој дел се носи на склопување.

Компанијата има веќе 4 склопени прототип C_Two автомобили, но за сите тестови се потребни уште 13.

Rimac сподели и слики од новата лента кои може да ги погледнете подолу:

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии