Нови рекорди, прекувремена работа и супербрзи возови за „Денот на самците“

Вообичаено, и повторно и оваа година AliBaba урива рекорда за продажбата на „Денот на самците“. Продавницата објави дека продажбата надминала 38 милијарди долари, пренесе Business Insider.

Се чини дека ова е граница на инфраструктурата и тоа веројатно најдобро се забележува по следните неколку податоци:

  • Компаниите секторот е-трговија кој продаваат на овој пазар работеле цела вечер за да може да постигнат со испораките.
  • Над 200 000 брендови учествуваа во продажбата на Денот на самците
  • Компанијата заработи 38 милијарди долари раст од 26 отсто, во споредба со ланските 30,8 милијарди долари.
  • Продажбата е толку луда што за испорака на пакетите се користат супер-брзи возови
  • Во продажбата во само 1 еден ден учествуваа над половина милијарди купувачи
  • Првата милијарда во продажба ја стигнаа по 68 секунди, а првите 10 милијарди по половина час

https://depositphotos.com/242110018/stock-photo-chinese-worker-sorts-parcels-most.html

Ова е прв „Ден на самци“ без Џек Ма во AliBaba, а по сè изгледа дека компанијата е во вистинска насока.

Навистина луди слики од првите часови по затворање на продажбата може да видите на Business Insider.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии