Редизајнираниот Paint на Microsoft изгледа подобро од кога било

Дејан Соколоски

во Софтвер

Најверојатно никој веќе не помислува сериозно на Paint кога се зборува за софтвер за цртање…. Алатката е доволна за минимално и често доволно едитирање на сликите. Сепак Microsoft не е задоволен со ова и работи на нов редизајн на алатката. Со промената алатката ќе овозможи едноставно 3Д-едитирање или нешто што наликува на 2.5Д-моделирање во дел од пософистицираниот софтвер.

За целосно користење на можностите на апликацијата ќе биде потребен екран чувствителен на допир, но и без ова можностите се многу, многу подобри од сегашната верзија.

2 коментари на “Редизајнираниот Paint на Microsoft изгледа подобро од кога било

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии