Редизајнирани и поинтересни Google Images

Тоа што е поинтересно е што Google Images доби нов поинтересен изглед, кој е најголемата промена на страната од нејзиното објавување. На страната сега се прикажуваат само слики, без текст под нив, а со поставување на глувчето врз една од нив ќе добиете поголем преглед на сликата заедно со детали како УРЛ адреси, големина и слични слика. Исто така сега на Images се прикажуваат по 1.000 слики на една страна, вели Google.

Комплетно е подобрена и страната на која се покажува кликнатата слика. Наместо мало сликиче горе во аголот, сега се добива голема слика со странично мени, додека сајтот каде се наоѓа сликата е во позадина и затемнет.

*На локалниот google.com.mk се уште не се имплементирани промените, само на google.com

Покрај промените, Google го стартува и Image Search Ad продуктот за пласирање визуелни реклами на страницата за слики. Рекламите нема да се појавуваат на страната со резултатите од пребарувањето, а откупувањето рекламен простор сега ќе биде достапно за сите.

1 коментар на “Редизајнирани и поинтересни Google Images

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии