Razer работи на футуристичка маска со N95 заштита, RGB и гласовна проекција

Кoга веќе маските стануваат дел од нашето секојдневие зошто да не се револуционерни во нивното користење? Ова е прашање кое мора да било поставено од Razer затоа што нивната маска се истакнува како најпаметната во целиот свет. Дизајнот останува дискутабилен.

Project Hazel - maska ochronna ze wzmacniaczem dźwięku oraz podświetleniem  RGB - Nowe technologie w INTERIA.PL

Project Hazel е нов N95 расприратор за повеќекратна употреба. Маската се одликува со стратешко поставени вентилатори кои го филтрираат воздухот кој го внесувате. Микрофони и звучници го пренесуваат вашиот глас преку маската за да се слушате убаво, а RGB се задолжени за осветлување на лицето во темни простори.

Иако Razеr го нарекуваат Project Hazel хирушки N95 сеуште ги немаат потребните административни одобрувања и сертификати, но постојано работат со тим од експерти и научници. Маската е способна да филтрира 95% од воздушните честички, неисклучувајќи ги и вирусите како COVID-19 и други патогени. Мобилната апликација, пак, ве известува за тоа колку се полни клучните елементи од маската, како вентилаторите. За јасно проектирање на вашиот глас преку микрофони и звучници се задолжени искусни THX инженери. Chroma RGB LED го осветлува вашето лице за да останатите учесници во разговорот убаво ги регистрираат вашите црти на лицето и во слабо осветлени простории. Посебна кутија за полнење ќе ја стерилизира маската со УВ светлина.

Razer made a mask with RGB lighting and a crazy gaming chair

Би купиле ваква маска или и ви делува премногу чудна? Кажете нѝ во коментарите!

2 коментари на “Razer работи на футуристичка маска со N95 заштита, RGB и гласовна проекција

  1. Секако дека Разер ќе направи RGB маска… Да можеа ќе направеа RGB болјер. Кога ќе заврши пандемијата, што ќе правам со мојата RGB маска од 6000 денари? Се уште не се знае цената, карикирам, но заејќи ги Разер најверојатно ќе биде околу таа бројка.

  2. Да би купила ми изгледа многу ефикасна : 95% го филтрира воздухот што го дишиме , за повеќекратна употреба е и има можност да се стерелизира .

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии