Растот на мобилните апликации во 2010-та, анализа на Distimo

Интересна е споредбата меѓу платените и бесплатните апликации. Според Distimo 300-те најпопуларни апликации во САД генерираат, во просек, 3 милиони симнување секој ден, наспроти 350.000 симнати платени апликации дневно. Споредено со претходната година, симнувањето на платените апликации пораснало за 30% наспроти симнувањето за бесплатните апликации.

Од друга страна, бидејќи бесплатните апликации се и најпопуларни и многу симнувани, најголемиот дел од програмерите се одлучуваат да искористат други платежни методи внатре во апликациите наместо да прават платени апликации.

Извештајот на Distimo може да се види тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии