Работниците се се почесто на друштвените мрежи додека работат

Од испитаниците дел биле од големи компании каде користењето друштвени мрежи додека се на работа е помало, можеби бидејќи поголемите компании филтрираат пристап до одредени сајтови. Таков е случајот и во Македонија. Додека пак, кај помалите компании, приклучувањето на друштвените мрежи додека се работи е поголемо.

Интересно работниците со лаптоп почесто се закачувале на интернет, поточно 11% повеќе одошто работниците со десктоп компјутер.

Но… ова не мора да значи дека работници не сакаат да работата па одгледуваат растенија на виртуелните фарми. Напротив ова може да значи и дека друштвените мрежи стануваат важен извор на информации и контакти, секако зависно од професијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии