Python со Костадин Ристовски: Google Trends со Python

Со помош на податоците од Google Trends може да анализираме различни клучни зборови (keyword), но и да споредиме каков е интересот за нив во различни региони.

Ова може да ни помогне да носиме подобри и поинформирани одлуки.

Ова видео е трет дел од туторијалите фокусирани на Google Trends со библиотеката pytrends и е фокусиран на споредба на клучни зборови во различни региони.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии