Python со Костадин Ристовски: Анализа на меѓународните фудбалски натпревари

Фудбалот е најпопуларниот спорт, па истиот доаѓа со голем број на податоци кои може да бидат предмет на анализа. Видеото покрива анализа на меѓународните фудбалски натпревари од нивниот почеток, користејќи Python.

Видеото дава одговор на неколку интересни прашања:

  • Како меѓународните натпревари се развиваат низ годините?
  • Дали има предност доколку одредена земја игра дома, пред своите навивачи?
  • Која е причината за овие меѓународните натпревари?
  • Која држава има дадено најмногу голови на 1 натпревар?
  • Колку држави имаат одиграно фудбалски натпревари
  • Која држава има најмногу победи?
  • Која држава има најмногу дадени погодоци?
  • Која држава има најмногу примени погодоци?

Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии