Python на македонски со Горан Јованоски: Конверзија на проект од Python во извршен фајл

Во ова видео може да научиме како да креираме и што треба да направиме за да креираме извршен (.exe) фајл од нашите .py фајлови. Видеото е малку подолго, но најголем дел од него се едноставни упатства кои треба да ги повторите.


Недостатокот на видео туторијали на македонски за програмски јазици е една од причините која го натера Горан Јованоски да креира сопствени едукативни видеа. На својот YouTube канал споделува видео туторијали на македонски јазик за програмскиот јазик Python.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии