Python на македонски со Горан Јованоски: функции

Во ова засега последно видео од Python туторијалите може да се запознаете и да дознаете нешто повеќе за функции во Python. Во туторијалот ќе дознаете како се дефинираат, за што се користат, што се параметри во функции, и зошто се важни функциите во Python.


Недостатокот на видео туторијали на македонски за програмски јазици е една од причините која го натера Горан Јованоски да креира сопствени едукативни видеа. На својот YouTube канал споделува видео туторијали на македонски јазик за програмскиот јазик Python.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии