Python на македонски со Горан Јованоски: Функции со листи

Во продолжение на Python туторијалите на Горан Јованоски останува истата тема – листи. Овој пат фокусот е на функции со листи.

Во туторијалите може да се запознаеме со основните операции со листи: спојување на две листи, додавање и отстранување на елементи од листите, пребарување во листата и копирање на листи.

Сите кои сакаат да дознаат повеќе може да ја прочитаат документацијата на Python.


Недостатокот на видео туторијали на македонски за програмски јазици е една од причините која го натера Горан Јованоски да креира сопствени едукативни видеа. На својот YouTube канал споделува видео туторијали на македонски јазик за програмскиот јазик Python.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии