Python на македонски со Горан Јованоски: Дефинирање на поимот „tuples“

Во овој дел од Python лекциите ќе се запознаеме што се, како се дефинираат и како се користат податочните структури „tuples“. Во туторијалот може да дознаеме и кои се некои разликите помеѓу податоци организирани во tuples и податоци организирани во листи.


Недостатокот на видео туторијали на македонски за програмски јазици е една од причините која го натера Горан Јованоски да креира сопствени едукативни видеа. На својот YouTube канал споделува видео туторијали на македонски јазик за програмскиот јазик Python.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии