Python на македонски со Горан Јованоски: Дефинирање на поимот листи

Во ова видео Python за почетници ќе се запознаеме со листи; што се листи; како се дефинираат, како се користат во Python и како да пристапиме до некои или до сите елементи од листата.


Недостатокот на видео туторијали на македонски за програмски јазици е една од причините која го натера Горан Јованоски да креира сопствени едукативни видеа. На својот YouTube канал споделува видео туторијали на македонски јазик за програмскиот јазик Python.

1 коментар на “Python на македонски со Горан Јованоски: Дефинирање на поимот листи

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии