Ова е мал твит за астронаутот кој е долго време активен на сервисот за микро-блогирање, но огромен твит за човештвото кое се почесто наоѓа корисна употреба на Twitter. Првото нешто што е забележително за сервисот е што секој корисник, без врска дели регистриран или не на сервисот, може да ги следи твитовите на астронаутот. Второ и поинтересно, Twitter овозможи да споделуваме информации и да комуницираме со астронаут во вселената!

Првиот твит од вселената дојде откако @NASA ја надогради врската со станицата минатата недела и им даде на астронаутите лична интернет конекција. Претходно твитовите мораа да бидат пратени до NASA која подоцна ќе ги твитне.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии