Прв тест на Hyperloop со Model X

Дејан Соколоски

во feature, Вести

Ова супер кусо видео од Boring Company е првиот тест на Hyperloop тунелите и санките со возило. Како возило компанијата го искористи луксузното електрично возило од Тесла Model X. Она што може да го забележиме е дека Model X е поставен на подвижна подолога која го поместува низ тунелот. Теоретски, оваа подлога треба да левитира над шините за да се намали триењето, но засега не е сосем јасно дали тоа е случајот и овде.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии