Прв поглед на новиот почетен екран на Windows Phone 7.8

Мicrosoft на својот Windows блог објави видео во кое го прикажа новиот почетен екран кој ќе се појави на најновите верзии на нивната мобилна платформа. Новиот екран ќе биде достапен за уредите кои ќе работат на новиот Windows Phone 8, и на Windows Phone 7.8, верзија наменета за постарите модели на уреди кои немаат можност да бидат надградени на „осумката“ бидејќи таа бара подобра хардвер поддршка.

Новиот почетен екран ќе овозможи персонализација на блоковите или Tiles, како што ги нарекува Microsoft, што значи дека корисниците ќе може да си ги додадат омилените апликации на почетниот екран.

[youtube]L569NikOIag[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии