Проверете дали вашиот компјутер е подготвен за виртуелната реалност на SteamVR

Оваа недела HTC го претстави Vive уредот за виртуелна реалност, a сега Valve излезе со алатка која на корисниците ќе им овозможи да го тестираат својот компјутер и да проверат дали се подгодвени за виртуелната реалност. Алатката проверува дали хардверот може да „испорача“ VR-содржини на 90 fps.

Потоа софтверот ќе ги презентира резултатите и ќе оцени колку често бил под 90fps и просечна оценка. Ars Technica провери повеќе компјутери, и се чини дека за разлика од Oculus минималните спецификации се различни и зависот од процесорот, графичката картичка и RAM меморијата. Препорачаната конфигурација од Valve е i5-4590 процесор, графичка картичка во рангот на GTX970 и 4GB RAM.

ss_b454bee2a8e0b39211a53c50ba797b7c2e5c3c34.1920x1080

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии