Пронајдете и блокирајте ги страниците што ве следат

Кога и да отвориме некоја веб страница, нашиот Интернет провајдер, владини агенции или некои други лица, ја следат нашата активноста. Точно не можеме да знаеме кој нѐ следи и што прави со нашите податоци, но постои додаток за Chrome и Firefox кој може да ни каже кога некој не следи во реално време. Collusion додатокот ќе ве информира кога некој ве следи, па дури и од тие страници кои ги немате посетено.

Покрај Collusion, Ghostery е екстензија која ќе ви каже кој стои позади следењето, со можност да прочитате и нешто повеќе за компанијата што ги добива вашите информации. Дополнително, можете и да ги блокирате следењата од одредени страници.

[youtube]ie0vKmpAWeg[/youtube]

2 коментари на “Пронајдете и блокирајте ги страниците што ве следат

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии