Project Starline видео чет во 3Д

Дејан Соколоски

во Свет

Project Starline е проект на Google кој наликува на сервис за видео разговор во виртуелната реалност, само што нема очила за виртуелна реалност. Технологијата која го овозможува ова е дисплеј базиран на светлина кој креира волумен и длабочина.

Станува збор за следна генерација на видео разговори во „говорница“ кои ќе овозможат креирање на 3Д-модели на соговорниците. Ова овозможува соговорниците да добијат впечатокот како да се еден наспроти друг.

Повеќе податоци за Starline ќе добиеме подоцна оваа година.

1 коментар на “Project Starline видео чет во 3Д

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии