Прогласени најдобрите сајтови за 2016-та, според Сајт на годината

На 24 декември, во салата на Македонската опера и балет на свечена манифестација беа доделни наградите Сајт на годината за 2016-та година. Организацијата на настанот е на агенцијата Media Solutions, со поддршка на Министерството за култура, Градот Скопје, Кожувачанка и Витаминка.

Победниците во соодветните категории се:

Најдобар Сајт за 201година

CrnoBelo.com е прогласен за Сајт на годината за 2016 година

Најдобра мобилна апликација

Храна и Здравје

Мода и Убавина

Автомобилизам

Туризам и Угостителство

Финансиски услуги, Банкарство и Осигурување

ИТ и Електроника

Најдобар сајт за владини/државни институции

Најдобар сајт за невладини организации

Образование, Наука и Култура

Е-трговија и огласи

Најдобар корпоративен сајт

Најдобар мобилен сајт

Најдобар блог

Најдобра facebook страница/група/профил

Оваа година во категоријата за најдобра фејсбук страница / група / профил е доделена и специјална награда врз хуманитарна основа за фејсбук групата „Хуманитарна помош за поплавените семејства во Скопје“

Спорт

Забава

Вести и информации

Најдобар дизајн


Сајтовите, според информацијата од организаторот, беа оценувани според следниве критериуми од страна на жирито:

  1. Технички параметри
  2. Дизајн
  3. Функционалност/употребливост
  4. Содржина
  5. Интерактивност
  6. Иновативност/креативност

Во гласањето влегува и гласот на публиката, кое траеше до 18 декември по принцип на доделување на гласови во секоја категорија од по 10, 6 и 2 поени. Соодносот на финалните гласови е 60% на жири комисијата и 40% на гласовите од интернет посетителите.

4 коментари на “Прогласени најдобрите сајтови за 2016-та, според Сајт на годината

  1. Кој е бетер, овие со оценувањето или ИТ.мк што ги оставиле линковиве вака?

    file:///C:/Users/Naum/Google%20Drive/MediaSolutions/SajtNaGodinata/2016/facebook.com/mnogufina

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии