Проблем со температурите на компјутерот

„Преголемото загревање на компонентите може да ти доаѓа од повеќе причини: Какво ти е напојувањето? Која марка, колку ватно, колку ампери има на 12+V? Kаде ти е сместено кукиштето? Дали собата во која што ти е компјутерот е премногу загреана? Дали има достап на ладен воздух? Дали компјутерот ти е свртен со задната страна кон зид? Ако е тогаш заврти го на отворено или пак подобро отвори го едниот дел од куќиштето и пушти малку воздух и види дали ќе смени нешто?“ вели NikacXMKD.

„не е прашањето дали ќе одговара на матичната, туку дали ќе ти го собере ладилникот во куќиштето. Мој предлог е TX3. Цели 2,3см е понизок од Hyper 212+, a ќе ти заврши одлична работа и ќе си заштедиш 10 евра.“ сугерира Lazarus.

Ако имате проблем со вашето ладење и компјутерот ви достигнува високи температури, или пак искуство и знаење како да се реши проблемот… дискусијата продолжува на форум.

6 коментари на “Проблем со температурите на компјутерот

  1. јас го имав овај проблем летово го однесов НТБ-Битола и му кладоја кулерче шо кошта 100 ден. а ме одраја од пари :S

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии