Пристигна Ryzen Threadreapper

Дејан Соколоски

во Вести

AMD веќе ги испрати првите Threadreapper процесори до медиумите кои ќе ги тестираат. Компанијата заедно со процесорот испраќа и специјален клуч за негово сместување. Тест процесорите дојдоа во навистина ексклузивно пакување, но тоа може да го видите и во видеото.

Threadripper не може да го промашите, 4 пати е поголем од конкуренцијата, но и од поголем дел од паметните телефони денес. Процесорот доаѓа во 3 модели Ryzen Threadripper 1950X, Ryzen Threadripper 1920X и Ryzen Threadripper 1900X. 

  • Ryzen Threadripper 1950X доаѓа со 16 јадра и работна фреквенција од 3.4 GHz до 4GHz. Цената на процесорот е 1000 долари.
  • За 200 долари помалку купувачот може да го купи 12 јадрениот 1920Х. Работната фреквенција на јадрата е 3.5GHz  до 4GHz.
  • Најевтиниот Threadripper 1900X доаѓа со 8 јадра и работна фреквенција од 3.8GHz, со максимална фреквенција до 4GHz.

Конкурентните процесори од Intel доаѓаат и за речиси 1.000 долари повеќе.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии