Пристигна Opera 11 алфа со екстензии

„Нашиот фокус при градењето на механизмот за екстензиите беше да овозможиме поблиска интеграција со веб страните и веб апликациите, и сме возбудени да ја видиме креативноста на развивачката заедница.“ вели Ремигиуш Бондарович на Opera блогот.

За како се креираат екстензии ќе најдете на Opera водичот за развивање на екстензии.

Покрај екстензиите, Opera 11 треба да биде побрз и подобар прелистувач со HTML5 поддршка. Конечниот датум која ќе објавен Opera 11 се уште не се открива, но до тогаш можете да си ја симнете Алфата и да го тестирате прелистувачот.

(via ZlateWay Јованов)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии