Пристигна Chrome екстензијата за говорно пребарување

За да ја користите екстензијата морате да имате Chrome верзија 11, па сите ентузијасти кои сакаат да ја симнат бета верзијата на Chrome можат да ја пробаат оваа екстензија. Наскоро се очекува да се појави и за стабилните верзии. Speechify е креирана од Dugley Labs, а нејзинот користење е сосема едноставно. Кога се наоѓате на страница како Google, Hulu, Amazon, Youtubе или слични, ќе видите икона во вид на микрофонче која ако ја притисните ќе ви овозможи да зборувате за да пребарате.

Екстензијата не е совршена и досега корисниците забележиле неколку проблеми. На страницата за симнување како познат баг стои само тоа дека не работи со Quora сајтот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии